Er wordt lesgegeven volgens de methode van “Rijopleiding in stappen”. Ik ben hiervoor opgeleid en gecertificeerd door het CBR. Door deze aanpak ben je verzekerd van een rijopleiding op hoog niveau. Op deze manier is het mogelijk je op een vlotte en veilige manier naar het examen te begeleiden.

Wat is Rijopleiding in Stappen?

Rijopleiding in Stappen bestaat uit 4 modules:

  • De eerste twee modules worden getoetst door een gecertificeerde RIS instructeur. Deze module bestaat uit een stukje voertuigbeheersing, het berijden van eenvoudige kruispunten, eenvoudige situaties en bijzondere manoeuvres.
  • De derde module (tussentijdse toets) wordt eveneens getoetst door een examinator van het CBR. Hier dien je al wel in het bezit zijn van een geldig theorie certificaat. Tijdens deze toets kun je vrijstelling verdienen voor de bijzondere verichtingen tijdens het eerste rij examen. Hierbij toetst de examinator hoe je omgaat met complexe voertuigbediening en de beheersing van complexe verkeersmanoeuvres en -situaties.
  • De vierde module wordt afgesloten met het examen. Als je module vier goed beheerst ben je prima voorbereid op het laatste definitieve praktijk-examen. De RIS examinator verwacht van jou een aangepaste besluitvaardige rit, je moet situaties gemakkelijk, vlot, veilig en zelfstandig kunnen oplossen, ook al maak je zelf een foutje.

Je instructeur houdt op een leerlinginstructiekaart precies bij hoe je vorderingen zijn. Deze kaart wordt bij de toetsen en het examen overhandigd aan de examinator.

Bij deze opleiding hoort een praktijk lesboek. In dit boek staat de hele opleiding en worden alle resultaten van je opleiding bijgehouden. Bij elke les en toets moet je dit boek bij je hebben zodat je instructeur je afspraken kan invullen en de resultaten van je les kan invullen. Bij de toetsen moet ook dit boek overhandigd worden aan de examinator zodat deze je lesresultaten kan bekijken en het resultaat van de toets kan invullen. Bij het examen kan dan de examinator precies zien hoe je kunt autorijden en hoeft dit alleen nog maar te toetsen.

Op verzoek van de minister van Verkeer en Waterstaat verzorgt het CBR de landelijke invoering van de Rijopleiding in Stappen (RiS). De voordelen op een rijtje:

  • Fors hoger slagingspercentage
  • Hoge kwaliteit van de rijopleiding
  • Stap-voor-stap aanpak
  • Betere voorbereiding op deelname van het verkeer
  • Inzicht in je vorderingen met behulp van de leerlingkaart
  • Leren zelfstandig een route uit te stippelen en te rijden

De Rijopleiding in Stappen duurt niet langer dan een reguliere opleiding. Daar staat tegenover dat het slagingspercentage fors hoger is. Het percentage eerste geslaagden door deze methode is minimaal 30% hoger dan het percentage eerste geslaagden bij de reguliere opleiding